Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο ο φαρμακοποιός για τις εικονικές βεβαιώσεις rapid tests

Ανακοίνωση με αφορμή την σύλληψη φαρμακοποιό του Ηρακλείου, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες για εικονικές βεβαιώσεις rapid tests, εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, γνωστοποιώντας ότι τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Δείτε: Χειροπέδες σε φαρμακοποιό στο Ηράκλειο για εικονικές βεβαιώσεις rapid tests

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με καταγγελίες, ο φαρμακοποιός, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της πόλης, χρέωνε 7 ευρώ για να εκδίδει εικονικά αρνητικά αποτελέσματα, όπως και έγινε σε αστυνομικό που προσποιούμενος τον πελάτη πήγε στο κατάστημα. Μόλις ο φαρμακοποιός ζήτησε το αντίτιμο, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

Στην ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου σε έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε 16/12/2021, εξέτασε το ζήτημα της καταγγελίας που αφορούσε φαρμακείο στο Ηράκλειο Κρήτης  και το οποίο καταχωρούσε αποτελέσματα διενέργειας Rapid Tests χωρίς να προβαίνει στη λήψη δείγματος.  Επειδή, η σύμφωνα με την καταγγελία, ενέργεια ψευδούς καταχώρισης, συνιστά βαρύ αντιδεοντολογικό, ηθικό, αντιεπιστημονικό και πιθανόν ποινικό παράπτωμα και επειδή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, το ΔΣ αποφάσισε τα εξής:

  1. Την παραπομπή του συναδέλφου, εφόσον ευσταθεί η καταγγελία, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου.
  2. Να απευθυνθεί στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και να ζητήσει  την συνεργασία της,  για την διενέργεια έλεγχων στα φαρμακεία, όσον αφορά την ορθή διενέργεια των Rapid Tests.
  3. Την διενέργεια ελέγχων από κλιμάκιο φαρμακοποιών για την ορθή τήρηση της διαδικασίας των Rapid Tests.

          O Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, καταδικάζει σε κάθε περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και την αξιοπρέπεια των επιστημόνων υγειονομικών φαρμακοποιών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια είναι πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ελεύθερος ο φαρμακοποιός, την Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης

Την ίδια ώρα, αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής του την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε κι έλαβε ο φαρμακοποιός, ο οποίος οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και αφε΄θηκε ελεύθερος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί